// Nadia Hasan.
Look Forward With Hope. Not Backwards With Regret
18.11.17 | 7:02 pm | 0 comments

I'm going to make it short. 
Have you ever felt regret for something or somebody?

Well, I have many regrets and I'm sure everyone does. The stupid things you do, you regret.... If you have any sense, and if you don't regret them, maybe you're stupid?

For me, regret is a form of punishment itself.
In my case, the biggest regret of my life is that I have not said 'I LOVE YOU' often enough.

Dear Mom, I regretted it.
Dear Big Brother, I regretted it.
Dear Best Friend, I regretted it.
Dear Love, I regretted it.

There's always that one stupid mistake that changes everything.
That feeling of regret when time passes and you realize you've let the wrong person go.
You can't blame someone for walking away if you didn't do anything to make them stay.

Do I regret it?
Yes.
Would you do it again?
Definitely, NO.

I regret those times when I've chosen the dark side. I've wasted enough time not being happy.
If only I could turn back time....
I wish I could turn back time to when everything was PERFECT.

But, you can't change what's done, you can't go back in time, you can't change the hurt feelings or mend the broken hearts.

All you can do is learn from your mistakes, and hope you will never regret anything as much as you do now.

"Never ignore a person who loves you,
cares for you,
and misses you.
Because one day,
you might wake up and realize,
you lost the moon while counting the stars."
Me as a Tour Guide
28.10.17 | 5:47 am | 0 comments
Holla!
First of all, Nad tak plan nak type panjang panjang as you can see at what time Nad publish post ni. Let me straight to the point where last Thursday, my friends (Qila, Bai, Azza) and me myself.....had some quality time among us *love love love love*


Disebabkan kami ada Test 1 untuk Mathematical Methods 1 sehari sebelum tu (Wednesday) and that test kind em disappoint us a bit, so we decided to release our tension yang study bagai nak rak tu. Memula depa cadang nak pergi Fesko je tapi tetiba mulut aku la gatal terkeluar pulak perkataan City Square la pebende bagai then depa marah sebab aku tak cakap awal awal yang dekat Johor wujud tempat tempat menarik macam tu..... Aik aku pulak kena dah depa tak tanya pahal nak salahkan aku pulak huhu *kesat air mata*


Ohh lupa nak cakap yang aku ni memang penduduk kat Bandaraya Johor Bahru dan mereka semua berasal dari luar Johor Bahru, jadi aku la yang kena guide mereka tentang selok belok JB ni. So masa keluar malam khamis tu kami pergi City square, JBCC, dan Pasar Karat. We took a lot of photos and enjoyed every milliseconds we spent together.


Ni masa dekat CS. Niat nak beli lip balm je sekali nampak lip matte em biasalah, Nadia kan...


Ni pun dekat CS. Nampak sedap kan? Omnomnomnom


Ni dekat Pasar Karat, JB. Cantik la dream catcher niiiii


Memasing ngada nak pakai henna. Tak, aku taknak pakai tapi depa paksa...melayang RM10 untuk design yang sikit macam tu. Macam tak berbaloi kan? *kesat air mata*


Overall, memang best la keluar malam tu. Around pukul 12 a.m. jugak la kami balik kolej semula. Tak patut betul anak dara balik lewat haih sorry bukan calon menantu yang baik untuk keluarga awak. Alhamdulillah awal awal dah kena reject hahahahahaah
He Smiled at Me!
21.10.17 | 12:22 am | 0 comments
Back then masa aku masih study dekat Matrik, I used to be more feminine kalau tengah lepak dengan kawan kawan perempuan. Nampak je macam kasar tapi kalau dgn perempuan aku baik je. Cuma Ida yang selalu pukul aku hah nampak dah kan siapa lagi kasar......


Oh ya, Ida tu bestfriend aku. Segala macam benda semua cerita kat dia la. Dia cerita dia punya kat aku, aku cerita aku punya kat dia. Masing-masing simpan tak kecoh beria nak share satu kolej wkwkwkwk. Bestnya pasal Ida ni, kami tak pernah gaduh berperang besaq sampai tak tegur langsung. Gaduh biasa biasa je manja manja gitew aww....hahahah.


Nak kata sweet tu takdelah sweet mana, time birthday dia aku sambut dgn datang bilik dia bawa hadiah untuk dia. Time birthday aku pun sama dia datang bilik aku bawa hadiah. Hah, kau saja nak kena kan aku kan weh....kau bagi aku baju saiz L. Kemon la Ida, aku ni kecik ja hahahahah sumpah bila aku pakai baju tu, gelebeh dia boleh muat 2 Nadia dalam tu tau! Anyway, terima kasih okay, cantik bajunya.


Mana aku pergi, Ida ada. Mana Ida pergi, aku ada. So, nak dipendekkan cerita, kitaorg selalu gak la makan sama sama. Ada satu hari tu, we decided nak tapau lunch makan kat bilik sbb biasa cafe memang padat waktu waktu kemuncak macam tu. Macam biasalah, ambik polystrene, cedok nasi dan pilih lauk. Lauk pertama yang akan aku kejar dulu biasanya sayur. Aku memang pemakan sayur tegar. Kalau kat rumah tengok movie ke apa ke memang biasa kunyah sayur. Sawi goreng ke, fresh salad ke blablabla janji sayur. Tapi disebabkan kami pergi cafe agak lambat, sayur dah tinggal sikit dan diorang letak sayur tu dkt dgn tmpt cashier. So, aku pilih la lauk lain dulu nanti nak bayar baru sekali jalan cedok sayur.


Sampai turn aku kat tempat sayur tu, aku pun ambik la sayur tu. Tapi Ida tak ambik. Berang Ida tak ambik sayur aku pun tegurlah dia...."Ida, ambiklah sayur ni". Bukan apa, makan sayur kan sihat. Taknaklah sihat sorang sorang aku kena ajak kawan baik aku ni sihat sama sama kan sweet gitu. Tapi Ida ni bukan pemakan tumbuhan hijau macam aku. Eh tak, dia makan je tapi ikut mood dia. Kalau time tu dia rasa tumbuhan hijau kat bumi ni dah semakin berkurang, dia takkan makan sayur. Tapi kalau dia nampak lori bawak sayur lalu hari tu, dia akan makan sayur haritu jugak. Hah dah jangan percaya. Tapi betul, minah tu ikut mood dia kalau dia nak makan, dia ambik. Kalau dia taknak, eh dia pandang sebelah mata je tau!


Mungkin haritu Ida tak nampak lori bawak sayur lalu, so dia taknak ambik sayur tu. Dia buat muka menyampah la nak ambik sayur tu sambil cakap "Ahhhh....taknakkkk....." Apa boleh aku buat selain membebel sebab aku tak berjaya bawak kawan baik aku sihat sama sama dengan aku haritu.... sedih....

"Ida ni....cuba jadi macam aku....makan sayur hari hari....semua sayur aku makan....hah cuba jadi macam aku suka sayur....semua sayur aku suka.....tapi kalau awak sayur, saya pun suka awak jugakk!!"

Secara tak semena-mena terselit pulak pick-up line kat situ. Haah kadang kadang kami main pick-up line, tapi jarang. Lepas dah penat bebel tu aku rasa macam tertarik nak tengok pinggan orang belakang yang meriah makanan dia macam untuk stok makan dari pagi sampai malam. Aku toleh la belakang.


WTH, MAMAT NI OMG!!


Aku tak kenal nama dia siapa tapi aku tahu dia Modul 2. Em Modul 2 ni memang ramai handsome handsome. Nak kata minat ke apa tu taklah cuma suka tengok muka dia je. Nampak tenang, pandai dan innocent. Time aku toleh tu, dia dah tahan gelak dah. Dia tekup mulut dia pakai tangan lagi sebelah. Rupanya dia terhibur dgn pick-up line aku. Tak sangka dapat buat mamat ni senyum. He's smiling at me! Tiba-tiba suhu sekeliling jadi lebih tinggi dari normal. Macam nak cair time tu. Tapi pikir belum bayar lagi so, tak jadi nak cair. Hold kejap.


Disebabkan aku malu gila, aku pun toleh depan cepat cepat. Aku bisik kat Ida. Ida gelak je huhu. Aku rasa time tu muka aku dah blushing dah tak payah nak tepek blusher beli kat Sephora tu haa...


Sejak kejadian tu aku akan perhatikan sekeliling kalau takde lelaki ke apa baru aku berani keluarkan pick-up line aku hahahah
White Lie
17.10.17 | 5:38 pm | 0 comments
Entah buat yang ke berapa kalinya Nadia berjanji pada diri sendiri untuk selalu meng-update blognya. Rasanya setiap tahun ada la sekali dua dia berjanji nak buat demikian tapi mungkin Tuhan tak benarkan. Eceh. Salahkan Tuhan pulak Allahu tidak sama sekali. Sebenarnya kekangan masa tu yang jadi penghalang. Maklumlah saya ni student. Kalau tak belajar saya belajar. Lepastu belajar lagi. Pastu mungkin beriadah (em tolong percaya) pastu yang paling wajib kena makan dan selebihnya macam terbongkang atas katil. Nampak macam pack kan kehidupan sebagai seorang pelajar. Tu yang macam tak sempat nak update blog. Maaf. Okaylah InsyaAllah start tahun ni Nadia akan kotakan janji dia untuk selalu meng-update blog dia ni. Harapnya itu bukan harapan mahupun janji palsu hahah. 
                                                       

Princess


Nadia. Student. Behave Alien, you are about to step in a different world and there's no turning back.